Facebook past video experience aan

Facebook laat binnenkort video’s die automatisch afspelen in het nieuwsoverzicht met het geluid aan afspelen. Tot nu toe was het zo dat gebruikers het geluid handmatig aan moesten zetten. Dat schrijft Facebook in haar blog. Het geluid zal “langzaam opkomen” als de video in zicht komt en vervolgens even langzaam dempen als gebruikers weer langs de video scrollen. Als de smartphone van een gebruiker in stille modus staat, zal geen geluid worden afgespeeld. Als gebruikers niet willen dat het geluid automatisch afgespeeld wordt, kan de functie ook uitgezet worden.  Daarnaast maakt Facebook bekend dat voorvertoningen van video’s vanaf nu groter zijn op mobiele apparaten en dat video’s in een klein schermpje weergegeven kunnen worden zodat gebruikers door kunnen scrollen terwijl ze een video kijken, ongeveer zoals dat in de app van YouTube ook gaat. Ook zullen verticale video beter zichtbaar zijn door zich aan te passen aan de grote van je beeldscherm